Pesäpallo

Pesäpallon lajisivujen materiaali on tuotettu yhteistyössä Suomen Pesäpalloliiton ja Nuorisopesiksen kanssa.

Kun pelit saadaan käyntiin, liikuntatunnit sujuvat kuin siivillä. Kuitenkin palloon osuminen, heittäminen ja kiinniottaminen räpylällä ovat suorituksia, joiden harjaannuttaminen vaatii paljon harjoitusta. Näiltä sivuilta on tarkoitus löytyä työvälineitä pesistuntien kehittämiseen.

Koulupeleissä voi tehdä sääntösovelluksia, ja niitä kannattaakin tehdä ryhmän osaamisen mukaan. Koulupesissäännöissä on tärkeää edesauttaa sitä, että jokainen saa pelata. Pelaaminen on useimmiten suosituin juttu liikuntatunneilla. Pelissä ei kuitenkaan tule jokaiselle riittävästi oppimiseen tarvittavia toistoja . Näiltä sivuilta löytyy vinkkejä pesistuntien sisällöiksi. Hauskat viitepelit ja vauhdikkaat harjoitteet ovat mukavaa vaihtelua pelaamiselle.

Nuorisopesis on muuttamassa lasten liikuntakulttuuria nykyistä monipuolisempaan suuntaan. Käveleminen, hyppääminen, juokseminen, heittäminen, kiinniottaminen, lyöminen sekä potkaiseminen ovat perustaitoja, joista kaikki myöhemmin opittavat lajitaidot kehittyvät. Tämän vuoksi olemme ottaneet etenkin nuoremmille luokille varsin monipuolisia harjoitteita, jotka tukevat pesäpallossa tarvittavia elementtejä.

Lisätietoja

Pesäpalloliiton verkkosivut

105 Pesäpallo-onnistumista (Suomen Pesäpalloliiton koulumateriaali)