Välineet

Sulkapallon perusvälineet ovat maila, pallo ja verkko.

Maila:

Mailan valinnassa kannattaa koulukäyttöä varten ajatella kahta seikkaa: mailan painoa ja mailan kestävyyttä. Vaikka halvin maila houkuttelisi ostopäätöstä tehdessä, kannattaa muistaa, että hieman laadukkaampi maila kestää koulukäytössä paljon kauemmin. Koulukäyttöön tarkoitetun sulkapallomailan olisi hyvä painaa noin sata grammaa, mieluummin hieman alle kuin yli. Tällöin saavutetaan mailan painon ja kestävyyden paras kompromissi. Useissa mailoissa on painomerkintä jossain kohtaa mailan vartta. Halvimmissa mailoissa jänteet ovat usein muovilankaa, joka katkeaa helposti jo ensimmäisten käyttötuntien aikana. Jo edullisen keskiluokan mailassa jänteet ovat sen sijaan keinotekoista kuitua, joka kestää käytössä huomattavasti kauemmin kuin halpa muovilanka. Mailan kehys (se osa, johon jänteet kiinnittyvät) on nykyisin mailoissa joko alumiinisekoitetta tai hiilikuitua. Alumiininen kehys kestää koulukäyttöä, eli esimerkiksi mailan kolahtelua lattiaan, paremmin kuin hiilikuituinen. Mailan varressa ei näiden kahden materiaalin kestossa ole koulukäytössä suurta eroa.

Pallo:

Sulkapallon kilpapeleissä käytetään joko ankan- tai hanhensulista tehtyjä palloja. Näitä ”aitoja” palloja näkee kuitenkin harvemmin urheiluliikkeiden perustarjonnassa, eivätkä ne hintansa ja kestonsa puolesta sovellukaan hyvin koulujen pitkäaikaiseen ja kausiluonteiseen käyttöön. Paras pallo kouluille onkin muovipallo. Muovipallon valinnassakin kannattaa ostaa mieluummin halvimmasta seuraava vaihtoehto. Nuo pallot kestävät huomattavasti kauemmin kuin halvimmat vaihtoehdot. Kunnollisen muovipallon erottaa siitä, että sen sulkia kuvaava muovinen synteesiosa on säännöllisen muotoinen kärjestään kapeneva kartio. Halvimmat pallot ovat usein jo uutena epämääräisen muotoisia.

Verkko:

Sulkapalloverkkoja myyvät useimmat urheiluliikkeet. Helpoin tapa toteuttaa liikuntatunti, jolla pelataan sulkapalloa, on mitata oman koulusalin pituus ja niputtaa tarvittava määrä sulkapalloverkkoja yhteen. Sulkapalloverkot ovat keveitä ja riittää, että koko tuo ketju on kiinni salin päätyseiniin tehdyissä holkeissa. Verkkojen väliin kannattaa pystyttää välitolpiksi puukepit. Nämä syntyvät helposti esim. koulun puukäsityötunnilla. Lovi tai ura kepin nokassa auttaa verkkoja yhdistävää narua pitämään tolppaa ja verkkoa paikallaan. Virallinen verkkotolpan korkeus on 155 cm, mutta pienimpien lasten käyttöön kannattaa tehdä myös lyhyempiä tolppia, jotka edesauttavat lasta opettelemaan myös alaspäin suuntautuvia lyöntejä.