Leimausrata

Tarvikkeet

Pihtileimasimet ja kilpailukortit (monistettu ruudukko käy) tai emit-leimasimet ja emit-kilpailukortit
Rastit

Versio A:

Valmistelu

Sijoita rastit pihalle tai saliin.

Toteutus

Rastit kierretään mahdollisimman nopeasti. Kiertojärjestys voi olla vapaa tai erikseen sovittu.
Leimausviesti toteutetaan siten, että kilpailukortti on viestikapulana. Jokainen viestinviejä kiertää kaikki rastit ja leimaa.

Versio B:

Valmistelu

Sijoita rastit näköetäisyydelle selviin karttamerkkikohteisiin, jokainen erilaiseen. Merkitse oppilaan kilpailukorttiin kyseiset karttamerkit. Merkitse eri oppilaille karttamerkit eri järjestykseen kortteihin, jotta rasteilla ei olisi ruuhkaa.

Toteutus

Oppilas kiertää rastit oman kilpailukorttinsa numerojärjestyksessä siten, että ensin hän leimaa rastilla, jonka paikka vastaa ensimmäisen ruudun karttamerkkiä.

Muunnelma saliin

Aseta rastit ja leimasimet salin seinustoille. Kiinnitä seinään rastin kohdalle paperi, johon on piirretty karttamerkki. Rastit kierretään oman kilpailukortin karttamerkkien osoittamassa järjestyksessä.

Versio C:

Valmistelu

Aseta rastit ja leimasimet salin seinustoille. Kiinnitä seinään rastin kohdalle paperi, johon on piirretty karttamerkki.
Aseta salin keskelle ämpäri, jossa on lappuja. Lappuihin on piirretty karttamerkkejä.

Toteutus

Viestinä. Ensimmäiset juoksijat ottavat ämpäristä karttamerkkilapun ja katsovat sitä. Lappu jätetään ämpäriin ja juoksija käy leimaamassa karttamerkin osoittamalla rastilla. Leimattuaan hän palaa ja antaa kilpailukortin seuraavalle viestinviejälle.