Verkkomateriaaleja opetukseen

Materiaalia opettajalle

Solmukohdat
Solmukohdat ovat matematiikan oppiaineksen kohtia ja keskeisiä käsitteitä, joiden oppiminen, ymmärtäminen ja muistaminen tuottaa oppilaille ongelmia. Solmukohdat ovat osa EDU.fin erityisopetuksen sivuja. 
Tuotanto: Opetushallitus

Luma-keskuksen alaisena toimii matematiikan opetuksen resurssikeskus Summamutikka. 
Resurssikeskus tarjoaa ideoita ja neuvoja toiminnallisen matematiikan opetukseen sekä matematiikkakerhojen ja matematiikkapäivien järjestämiseen. Summamutikan kirjaston lainausoikeus on kaikilla matematiikkaa opettavilla, ja kirjoja saa lainata viikoksi kerrallaan. Ideavarasto on luettavissa verkkosivuilla. 
- Helsingin Yliopisto

Matematiikan sanakirja
Matemaattiset termit, suomi-ruotsi-englanti-venäjä. 
Tuotanto: Opetushallitus

Verkko-oppimateriaaleja

Talousaapinen
Talousaapinen tarjoaa vinkkejä taloustiedon perusteiden opetukseen perusopetuksen toisesta luokasta alkaen. Oppilaille suunnatun pelit-osion aihepiireinä ovat raha, henkilökohtainen talous ja yhteiskunta. Lisäksi sivuilla on opettajille ja vanhemmille tietoa lapsista ja taloudesta sekä opettajille materiaalin käyttöideoita.
Tuotanto: Kuluttajaliitto, Finanssialan Keskusliitto ja Opetushallitus 

Tilastot oppiaineittain
Opiksi -sivustolla on ehdotuksia eri oppiaineiden opetukseen ja opiskeluun sopivista tilastoista. Opiksi soveltuu käyttöön niin peruskoulussa, lukiossa kuin ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa
Julkaisija: Tilastokeskus