Vierailukohteita

Vierailut esimerkiksi kirkkoihin, museioihin ja rukoushuoneisiin tuovat uskonnon opetukseen vaihtelua ja helpottavat tunneilla käsiteltyjen asioiden oppimista ja omaksumista. Tähän olemme koonneet joitakin esimerkkejä siitä, millaisia vierailukohteita eri uskonnollisilla yhdyskunnilla on tarjottavana. Vierailukohteet on jaoteltu uskonnoittain ja sivuja täydennetään sitä mukaa kun vinkkejä saadaan.

Pyhän tilan pedagoginen käyttö (Seurakuntaopisto)
Oppimateriaalia kirkkovierailua varten. Vapaasti opettajien käytettävissä.

Kartta Suomen uskonnollisista paikoista (Uskonnot kartalla)

Adventtikirkon vierailukohteita

Turun Adventtikirkko: Kaunis kirkko on tullut tutuksi varsinaissuomalaisille lähetyskirkkona, joka syntyi monien rukousten saattelemana 90 vuotta sitten ja siirtyi adventtikirkon omistukseen 1983.

Kopun kartano, ADAn avustuspalvelutoiminnan keskus Vihdissä

Suomen Kristillinen Yhteiskoulu on vanhin toimiva kristillinen peruskoulu ja lukio Suomessa

Unionin toimisto/Kirjatoimi/Tampereen kristillinen koulu Tampereella, hallinnollinen keskus.

Adventtikirkon toimintayksikköjen yhteystiedot

Kaikki seurakunnan kirkot eri puolilla Suomea.

Adventtikirkko, tiedotusjaosto

Islam

Suomen Islamilainen yhdyskunta
Suomen Islamilainen Yhdyskunta on vuoden 2001 heinäkuusta lähtien avannut ovensa moskeijavierailusta kiinnostuneille ryhmille. Ota yhteyttä toimistoon ja sovi aika vierailulle.

Krishna-liike

Krishna-temppeli ottaa mielellään vastaan koululuokkia, mutta koska kysyntä on suuri, kannattaa ottaa yhteyttä hyvissä ajoin.

Måns Broo

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko

Koulujen luokat ovat tervetulleita vierailemaan kirkon kappeleissa eri puolilla maata. Samassa yhteydessä voidaan järjestää kirkon toiminnan esittely. Kirkon jäsenet voivat myös useilla paikkakunnilla tulla esittelemään kirkkoa kouluille, jos näin halutaan.

Kirkolla ei ole palkattua henkilökuntaa, joten vierailusta on sovittava etukäteen.
Yhteystiedot löytyvät kirkon sivuilta internetistä.

Kari Haikkola | Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko

Jehovan todistajat

Jehovan todistajien Suomen toiminnan keskuspaikka sijaitsee Vantaalla. Siellä on kirjapainon, käännöstoimiston ja lähetysosaston lisäksi monia muita osastoja. Kaikkiaan noin 150 vapaaehtoistyöntekijää työskentelee siellä. Tämä paikka ja 234 eri puolilla Suomea sijaitsevaa kokouspaikkaa eli valtakunnansalia ovat avoinna yleisölle. Kokousajat löytyvät valtakunnansalin yhteydestä. Puhelinluettelosta löytyy paikalliseen seurakuntaan kuuluvan puhelinnumero, josta voi sopia ajan valtakunnansaliin tutustumisesta. Monet koululuokat ovat käyneet tutustumassa valtakunnansaleihin tai Vantaan toimintakeskuksen tiloihin. Vaikka Vantaan toimipaikkaan voi tulla milloin tahansa arkipäivisin (ruokatunti 12:00 – 13:00), niin vierailusta, varsinkin suurempana ryhmänä, kannattaa sopia etukäteen.

Jehovan todistajat käyvät myös kouluissa kertomassa uskonnostaan koululuokille uskonnontunneilla tai muissa tilaisuuksissa. Tästäkin voi sopia paikallisten Jehovan todistajien kanssa tai Vantaan keskustoimipaikassa.

Jukka Helenius | Jehovan todistajien tiedotusosasto

Juutalaisuus

Sekä Helsingin että Turun juutalaisissa synagogissa voi vierailla. Samoin tutustumiskäyntejä voi tehdä molempien seurakuntien hautausmaille. Tarkemmat tiedot saa seurakuntien kanslioista.
Helsingin juutalaisen seurakunnan verkkosivut

Daniel Weintraub