Bahá'í-kalenteri

Báb antoi kalenterin, jonka Bahá'u'lláh vahvisti alkamaan vuodesta 1844 jKr. Kalenteri perustuu aurinkovuoteen eli siinä on 356 päivää, viisi tuntia ja noin viisitoista minuuttia. Bahá'í-vuodessa on 19 kuukautta, jokaisessa niistä on 19 päivää, ja niiden lisäksi 4-5 karkauspäivää. Jokaisen bahá'í-kuukauden ensimmäisenä päivänä bahá'ít kokoontuvat juhlaan, jossa he lukevat rukouksia ja otteita pyhistä kirjoituksista, neuvottelevat yhteisönsä asioista ja nauttivat sosiaalisesta kanssakäymisestä. Paasto alkaa 2. päivä maaliskuuta ja kestää yhdeksäntoista päivää. Vuosi vaihtuu kevätpäivän tasauksen aikaan eli 21.maaliskuuta.

Bahá'í-vuoden pyhät päivät

Merkittävien tapahtumien vuosipäivinä bahá'íden tulisi pitää vapaata työnteosta ja koulunkäynnistä. Suomalaiset bahá'ít ovat pyynnöstä yleensä saaneet vapautuksen ansio- ja koulutyöstä uskonsa yhdeksänä pyhäpäivänä:

21.3.Naw-Rúz (bahá’í-uusivuosi)
21.4. Ridvánin ensimmäinen päivä
29.4. Ridvánin yhdeksäs päivä
2.5. Ridvánin kahdestoista päivä
23.5. Bábin, uskon edelläkävijän, ilmoituksen päivä
29.5. Bahá’u’lláhin poismenon muistopäivä
9.7. Bábin marttyyrikuoleman muistopäivä
20.10. Bábin syntymäpäivä
12.11. Bahá'u'lláhin syntymäpäivä

Juhlien ja vuosipäivien vietto

Pyhien päivien viettoon ei ole säädetty mitään erityisiä juhlaseremonioita. Monesti juhlien ohjelmassa on hartausohjelmaa ja juhlan luonteeseen sopivaa sosiaalista yhdessäoloa. Karkaus- eli välipäivät 26. päivästä helmikuuta 1. päivään maaliskuuta on erityisesti tarkoitettu vieraanvaraisuuden osoittamiseen.

Ridván-juhla, Bábin ja Bahá'u'lláhin syntymäpäivät ja Bábin ilmaisemisen päivät ovat suuria bahá'í-vuoden ilojuhlia. Bábin marttyyrikuoleman muistopäivää, Bahá’u’lláhin poismenon muistopäivää sekä `Abdu'l-Bahán poismenon muistopäivää 28. marraskuuta kunnioitetaan arvokkaalla tavalla. Liiton päivän juhlaan kokoonnutaan 26. marraskuuta.

 Suomen bahá'í-yhteisö