Herran Kansa ry

Jumalakäsitys

Jumalan kolmiyhteys: Isä, Poika ja Pyhä Henki

Alkuhistoria

Herran Kansa ry on vuonna 1940 yhdistysrekisteriin merkitty uskonnollinen yhteisö, jonka keskuspaikkana on Joensuun kaupunki Pohjois-Karjalassa. Herran kansan toiminta on alkanut vuonna 1915. Liikkeen perusti saarnaaja Pekka Mikkonen. Paikallisseurakuntia syntyi useille paikkakunnille eri puolille Suomea saarnaaja Pekka Mikkosen sananjulistustyön seurauksena.

Opetukset

Opin tunnusmerkit
  1. Jumalan kolmiyhteys: Isä, Poika ja Pyhä henki
  2. Jeesuksen Kristuksen sovintotyön tunnustaminen koko maailmalle kuuluvaksi. Jotka sitten uskovat ja tulevat uskovaisina kastetuiksi, otetaan Herran kansan jäseniksi.
  3. Ehtoollinen: Herran ehtoollisen yhteydessä tapahtuva jalkojen pesu suoritetaan siten, että miehet pesevät eri huoneessa toinen toistensa jalat ja naiset taas keskenään eri huoneessa toimivat samoin. Tämän jälkeen kokoonnutaan taas yhteiseen kokoushuoneeseen, missä suoritetaan ehtoollisleivän ja viinin siunaaminen ja nauttiminen. Ehtoollisleipänä käytetään kokonaista leipää, mikä murrettuna kuvaa osuutta Jeesukseen Kristukseen.
  4. Vietämme Herran Pyhäpäivän, seitsemännen päivän sapatin eli lauantain.
  5. Ei tehdä valaa, koska rakas mestarimme sen kielsi.
  6. Me tunnustamme Pyhän Hengen sinetin, joka saadaan pelastuksen evankeliumiin uskoviksi tultua. Tämä on sinettinä eli perintömme vakuutena lapsioikeudestamme.
  7. Me tunnustamme Pyhän Hengen kasteen, jonka Jeesus Kristus lupasi opetuslapsilleen. Tämä sitten johtaa meitä viisauden, ilmestyksen henkenä Jumalan tuntemiseen.

Pyhät kirjat ja kirjoitukset

Herran kansalla ainoa oppikirja on Pyhä Raamattu

Yhteisö ja toiminta

Herran kansan jäsenet eivät vietä mitään yleisuskontojen määräämiä kirkollisia juhlapäiviä, kuten: sunnuntaita pyhäpäivänä, joulua, pääsiäistä, helatorstaita tai helluntaita ja juhannusta, eikä mitään muutakaan tällaista juhlapäivää. Samoin he eivät harjoita minkäänlaista hengellistä yhteistyötä toisten uskontokuntien kanssa. Herran kansaan kuuluvilla lapsilla on oma uskonnonopetus. Julkaisemme kerran kuukaudessa ilmestyvää lehteä. Muut toimintamuodot ovat hoivakotitoiminta Suhmurassa ja leiritoiminta Polvijärvellä. Lisäksi yhdistyksellä on Suhmurassa oma hautausmaa, johon jäsenet haudataan.

Pyhät paikat ja rakennukset

Vakiintuminen Suomessa

Nykyisin Herran kansan pääseurakunnat ovat Joensuun Suhmurassa ja Mäntsälän Nummisten kylässä. Pienempiä seurakuntia on Pukkilassa, Helsingissä ja Riihimäellä.

Linkit

Herran Kansa ry