Organisaatio

Krishna-liike ISKCON

on kansainvälinen liike, jonka päämaja sijaitsee Mayapurissa, Intian Länsi-Bengalissa. Sen perustaja-acharya on A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, joka on Brahma-Madhva-Gaudiya -oppiketjun auktorisoitu henkinen opettaja. Krishna-liikkeellä on 420 temppeliä, 70 maatilayhteisöä, 50 koulua ja 100 ravintolaa maailmanlaajuisesti. ISKCON:illa on noin 800 000 seuraajaa.

Maailmanlaajuista organisaatiota johtaa GBC (Governing Body Comission) -johtoelin, joka koostuu 50 henkisestä opettajasta tai johtajasta ympäri maailmaa. Suomen Krishna-temppelin johtaja ja hallituksen puheenjohtaja on ollut vuodesta 1999 Timo Kuivanen. Hallitukseen kuuluu viiden eri osaston tai toimialan johtajat. Temppelin rahoitus tulee sekä seurakunnalta että munkkien ja nunnien kirjojen sekä pyhitetyn kasvisruoan myymisen tuloista.

Sri Caitanya Sangha

on hiljattain Suomeen perustettu gaudiya-vaishnava-liike, jonka tarkoituksena on järjestää ja tukea gaudiya-vaishnavismin tunnustamiseen ja harjoittamiseen kuuluvaa yksilöllistä, yhteisöllistä ja julkista toimintaa. Sri Caitanya Sangha seuraa gaudiya-vaishnavismia siinä muodossa kuin Bhaktivinoda Thakura (1838-1914) ja hänen poikansa Bhaktisiddhanta Saraswati (1874-1937) sekä heidän seuraajansa oppilasketjussa ovat sen opettaneet.

Sri Caitanya Sanghan hallituksessa istuvat tällä hetkellä Måns Broo (puheenjohtaja), Kaisa Leka sekä Saara von Veh. Hallitus valitaan yhdyskunnan vuosikokouksessa. Yhdyskunnan rahoitus tulee sen jäseniltä.

Timo Kuivanen & Måns Broo