Ihmisen elämänkaari

Syntyminen


Lapsi. Kuva: Päivä Osakeyhtiö
Pienet ja viattomat lapset käsitetään autuaiksi Kristuksen sovitustyön perusteella (ei perisyntiä). Synti erottaa Jumalasta vasta, kun lapsi kykenee valitsemaan ja ottamaan vastuun teoistaan.

Avioliitto

Avioliittoa ja kotia pidetään erittäin arvostetussa asemassa. Avioliiton solmiminen on sekä yhteiskunnallinen että seurakunnallinen tapahtuma. Avioliittoa pidetään erottamattomana.

Vapaakirkon kanta avoliittoon on kielteinen. Avioeroon suhtaudutaan ymmärtämyksellä ja aviopuolisoita tukien, vaikka ero nähdään kielteisenä tapahtumana. Onnellinen avioliitto ja perhe tuo siunauksen seurakuntaan ja koko yhteiskuntaan. Vapaakirkko tahtoo kaikin tavoin vaikuttaa siihen, että sen jäsenet voisivat muodostaa ja säilyttää onnellisen perheyhteyden.

Kuolema

Elämä ei pääty kuolemaan. Vapaakirkko on omaksunut Uuden testamentin opetuksen Jeesuksen takaisin tulosta. Tämän mukaan takaisin tulo muodostuu kahdesta toisistaan selvästi erottuvasta osasta. Ensin Jeesus tulee noutamaan omansa, kuolleet ja elävät. Tuhannen vuoden kuluttua hän tulee tuomarina kaikille. Uskovien seurakunta elää Herran takaisinpaluun

odotuksessa. Sen tarkkaa aikaa ei tiedetä ja sitä odotellessa seurakunta vie evankeliumia eteenpäin.

Hannele Rantanen | Vapaakirkko