Jokapäiväinen elämä


Vaellus. Kuva: SVN
Vapaakirkollinen liike on osa suomalaista elämää. Vapaakirkolliset ovat tavallisia ihmisiä, jotka kamppailevat samanlaisten ongelmien kanssa kuin kuka tahansa suomalainen. Ongelmat kohdataan yhdessä Jumalan

kanssa. Taakkoja voi jakaa myös toisten uskovien kanssa ja taas matka jatkuu kevyemmin. Seurakunta on mitä luontevin tapa olla yhdessä. Sunnuntain jumalanpalveluksessa tai muissa tilanteissa viikolla saa kohdata Jumalan ja toinen toisensa tasavertaisina, armahdettuna syntisinä. Vapaaseurakunnat ovat yleensä jäsenmäärältään sen verran pieniä, että perheenomaisuus ja toistensa tunteminen on mahdollista. Seurakunnassa jokainen voi löytää oman tehtävänsä palvella lahjoillaan Jumalaa ja lähimmäisiään. Opetus korostaa Raamatun arvovaltaa, Pyhän Hengen toimintaa, armolahjoja ja sitä, että Jumala kuulee rukoukset ja vaikuttaa omissaan tahtomista ja tekemistä.

Vapaakirkko kuuluu Suomen vapaakristilliseen neuvostoon ja toimii yhteistyössä sekä kristillisten kirkkojen kanssa että aktiivisena osana yhteiskunnassa. Emme tuomitse toisia, sillä sellaista valtaa meille ei ole annettu, mutta emme myöskään peittele ymmärryksemme mukaista näkemystämme Jumalan Sanasta. Vapaakirkollisilla ei ole erityisiä opillisia näkemyksiä terveydenhuollosta tai ruokavaliosta.

Hannele Rantanen | Vapaakirkko