Yogaskola

Kylli Kukk

1. Jag grundade en yogaskola i fjol. Jag är alltså företagare inom hälsobranschen.

2. Till mitt yrke är jag fysioterapeut. Min pro gradu vid Jyväskylä universitets institution för hälsovetenskaper är ännu på hälft, men den blir knappast färdig eftersom jag inte siktar på att bli forskare.

3. Arbetet är meningsfullt, för i mitt arbete får jag kombinera det fysiska och psykiska hjälpandet av människor. Jag upplever att jag kan hjälpa människor eftersom det är betecknande för min karaktär att vilja betjäna människor. Jag vill lära även andra hur man kan åstadkomma välbefinnande.

4. Det var också en orsak till varför jag blev företagare. Jag ville hjälpa människor på ett mera omfattande sätt. Jag gillar också att fungera som värdinna och ta hand om människor. I åratal har jag undervisat på arbetarinstitut och drömt om att jag i något skede skulle ha en egen skola. Dessutom finns det egentligen inga skolor som lär ut den milda hatha-yogan, så jag skulle inte heller ha kunnat börja arbeta i andra skolor.

5. För min del är hobby och arbete samma sak.  Det underlättar när man är passionerad i sin sysselsättning. Man måste ha en mycket stark tro på och tillit till sig själv och på att saken verkligen är viktig. Man måste också ta väl hand om sig själv, för det är bäst att företagaren även fysiskt är i gott skick för att orka. En företagare behöver också ha blick för spelet och flexibilitet – det lönar sig inte att banka huvudet i väggen.

Jooga-koulu Shanti 
info(at)jooga.fi