Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on perusopetuksen ja lukiokoulutuksen ulkopuolista taidekasvatusta, jota annetaan esimerkiksi musiikkioppilaitoksissa, tanssioppilaitoksissa tai kuvataidekouluissa. Taiteen perusopetuksessa jokaisella taiteenalalla on Opetushallituksen päättämät opetussuunnitelman perusteet, jotka löytyvät Opetushallituksen kotisivuilta (www.oph.fi).

Näiltä sivuilla on taiteen perusopetuksen pedagogisen kehittämisen tueksi tuotettua materiaalia. Esimerkiksi oppilaan arvioinnin tukesi laadittuihin materiaaleihin pääset tutustumaan taiteenalakohtaisten linkkien kautta. Sivuilta löytyy myös kuvauksia valtionavustuksilla toteutetuista kehittämishankkeista.

Arkkitehtuurikasvatusmateriaalia Alvar Aallon juhlavuoden kunniaksi

ArkkitehtuurikasvatusmateriaaliTänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Suomen tunnetuimman arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon kuolemasta. Viisikymmentä vuotta kestäneen uransa aikana Alvar Aalto todella piirsi Suomen maailmankartalle. Hän suunnitteli yli 500 rakennusta, joista yli 300 rakennettiin. Alvarin maailma -verkkosivusto esittelee 15 keskeistä Aalto-kohdetta kotimaassa ja ulkomailla.


Sivustolla on mukana nimekkäitä Suomessa sijaitsevia rakennuksia, kuten Finlandia-talo, Paimion parantola sekä Lakeuden Ristin kirkko, mutta myös paljon tunnettuja ja arvostettuja rakennuksia, joita moni suomalainen ei välttämättä tiedä. Aalto teki merkittävän osan urastaan ulkomailla. Hän suunnitteli muun muassa pohjoismaisen kulttuurikeskuksen Reykjavikiin (Pohjolan talo), modernin taiteen museon Aalborgiin (Kunsten), kulttuurikeskuksia ja yksityisasuntoja Saksaan (Aalto-Musiktheater, Alvar-Aalto-Kulturhaus, Aalto-Hochhaus) sekä opiskelija-asuntolan maailman parhaan yliopiston MIT:n kampukselle (Baker House).

Tutustu aineistoon.

Alvarin maailma -verkkosivusto esittelee 15 keskeistä Aalto-kohdetta kotimaassa ja ulkomailla.