Esimerkkejä palautteista

Lukuvuosipalaute harrastajalle

Sanataiteellinen tervehdys!

Kirjoitan sinulle hieman palautetta sanataideharrastuksestasi. On ollut todella ilo harrastaa sanataidetta kanssasi.

Sinusta on hyvää vauhtia kehittymässä sanataiteellinen moniosaaja. Teksteissäsi on usein viehättäviä, absurdeja pilkahduksia, ja huumorisi on voimavarasi. Olet ihailtavan rohkea tekstiesi esittäjä myös tunneilla, ja sinulla on hyvä, työtä pelkäämätön asenne kirjoittamiseen. Kirjojen lukeminen näkyy teksteissäsi sujuvuutena ja harjaantumisena kirjalliseen ilmaisuun.

Erityisesti haluan kiittää sinua siitä, että tuot rohkeasti esille omia mielipiteitäsi (kriittisiäkin) ja olet oma itsesi. Se kehittää ryhmän toimintaa oikeaan suuntaan ja auttaa myös opettajaa hänen työssään.

Jatka samaa rataa avoimin mielin ja muista, että tekstiä kannattaa aina hioa ja viimeistellä. Joskus uudelleen kirjoittaminenkin on hyödyllistä. Lue rohkeasti erityylisiä tekstejä ja kokeile myös niiden kirjoittamista. Tunnustele tekstiesi tunnelmia ja nauti niistä. Älä ole liian itsekriittinen!

Toivon sinulle oikein hyvää kevättä ja kesää nyt kun se tuntuu jo melkein olevan käsillä. Suosittelen lukemaan kesällä jotain Maarit Verrosen tekstejä. Olen löytänyt niistä itse viime aikoina monia kiinnostavia asioita.

Terveisin Teija

Oppilaan itsearviointi

En jaksanut panostaa tämän tekstin kirjoittamiseen. Sen näkee siitä, että se on lyhyt ja siinä on vain yksi hyvä lause. Välillä tuskastuttaa, kun aihe annetaan melkein valmiina. Haluaisin kirjoittaa siitä, mitä mielessä liikkuu. Enkä erityisemmin halua näyttää tätä tekstiä muille, koska siinä on vain tyhmä Kränä-Köötti ja kaikilla muilla on paremmat henget. Huomaan, että tuossa kuvauksessa toistan kliseitäni enkä pääse eroon heeros-tarinoinnista tässäkään. 


Vertaispalautteen antamisen lomake (esimerkki 10–12-vuotiaiden ryhmästä)