Kansainvälistyminen

Tervetuloa kansainvälistymään!

Keräämme tähän osioon tietoja kansainväliseen yhteistyöhön osallistumisesta, verkostoitumisesta, rahoituksesta ja hyödyllisiä yhteystietoja ympäri maailman. Voit auttaa meitä luomaan paremman palvelun antamalla vinkkejä ja palautetta.

Opetushallitus jakaa vuosittain noin 1 000 000 euroa yleissivistävän koulutuksen kansainvälistymiseen. Samalla se työskentelee kansainvälistymiseen liittyvän osaamisen kehittämiseksi yhteistyössä koulutuksen järjestäjien, koulujen ja CIMOn kanssa. Kv-valtionavustuksista ja kansainvälisyyteen liittyvistä ajankohtaisista asioista ja työkaluista on tietoa sivulla OPH:fi >> Kansainvälistyminen

eTwinning on eurooppalainen partnerikouluohjelma. eTwinningissä koulut tekevät yhteistyötä tietoverkkoja hyödyntäen. Ohjelma on tarkoitettu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Lue lisää EDU.fi:n osiossa eTwinning.

Ajankohtaista

Kotikansainvälisyys - Kansainvälisyystaitoja kaikille

Opetushallitus ja CIMO ovat laatineet esitteen kotikansainvälistymisestä kiinnostuneille.

POLKKA - hyviä käytäntöjä ja materiaalia peruskoulujen ja lukioiden kansainvälistymiseen

POLKKA on kansainvälisyyssivusto, jossa esitellään hyviä käytäntöjä ja materiaalia peruskoulujen ja lukioiden kansainvälistymiseen. Sivusto on tarkoitettu palvelemaan niin oppijan, opettajan, rehtorin kuin koulutuksen järjestäjänkin tarpeita.

Kotikansainvälisyys

Kansainvälisyyteen voidaan tutustua ja sitä voidaan opiskella monin eri tavoin. Kun koulu haluaa tarjota kansainvälisyyttä kaikille oppilailleen, ratkaisu voi olla kotikansainvälistyminen.

Opetushallitus ja CIMO ovat laatineet esitteen kotikansainvälistymisestä kiinnostuneille.

Kotikansainvälisyys - Kansainvälisyystaitoja kaikille (pdf)