TVT opetuksessa

Tieto- ja viestintätekniikka (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Sen käytössä pitää ottaa huomioon monia seikkoja, esimerkiksi tekijänoikeuskysymykset. Näihin yleisiin TVT:n käyttöön liittyviin asioihin ja mahdollisuuksiin voit tutustua näillä sivuilla. Kouluasteiden sivuilta EDU.fistä löydät verkko-oppimateriaaleja ja linkkejä eri oppiaineisiin.

Tieto- ja viestintätekniikka sekä sosiaalinen media on luonteva osa jokaista arkipäivää

Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Katso lisää videoita Opetuubista! Opetuubin opastusvideoiden avulla voi ottaa helposti haltuun videon- ja äänenkäsittelyyn liittyviä ohjelmia ja palveluita.

Oletko lähdössä BETT:iin Lontooseen? Tervetuloa Nordic@BETT 2017 -tapahtumaan!

Nordic BettMaailman suurin opetusteknologiatapahtuma BETT Show järjestetään Lontoon ExCel:ssä 25.–27.1.2017. Messutapahtumassa on vuosittain noin 35 000 kävijää, ja näyttelyn aikana järjestetään myös runsaasti erityyppistä oheisohjelmaa, kuten seminaareja, työpajoja ja kouluvierailuita.

Yksi näistä ohjelmista on Nordic@BETT teemalla tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen ja digitaalinen sivistys, joka pidetään torstaina 26. tammikuuta klo 13:00–16:35. Ohjelmassa on luvassa muun muassa pohjoismaisten yliopistotutkijoiden ja opetusviranomaisten paneelikeskusteluja. Seminaarissa julkaistaan myös pohjoismainen Horizon-raportti 2017, johon Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa. Lisäksi lukiolaisia kaikista neljästä järjestäjämaasta esittävät omien oppilaitoksensa seminaariteemaan liittyviä opetuskäytäntöjä.
Seminaari on ilmainen ja se järjestetään ExCelin Platinium Suitessa. Kieli on englanti. Seminaarin jälkeen on vastaanotto.

Lisätietoa

Nordic @ BETT -seminaarin järjestelyistä vastaavat Tanskasta Styrelsen for IT og Læring; Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling , Norjasta Senter for IKT i utdanningen, Ruotsista Skolverket ja Suomesta Opetushallitus. Pohjoismainen Ministerineuvosto tukee tapahtumaa.

Nordic BettIlmoittautuminen BETT-tapahtuman aikana järjestettävän ilmaiseen pohjoismaiseen Nordic@BETT 2017 -seminaariin on avattu. Seminaari järjestetään torstaina 26.1.2017 klo 13 teemalla tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen ja digitaalinen sivistys. Järjestäjinä toimivat opetusviranomaiset Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Seminaari järjestetään englanniksi.