TVT opetuksessa

Tieto- ja viestintätekniikka (TVT) on osa koulujen arkipäivää. Sen käytössä pitää ottaa huomioon monia seikkoja, esimerkiksi tekijänoikeuskysymykset. Näihin yleisiin TVT:n käyttöön liittyviin asioihin ja mahdollisuuksiin voit tutustua näillä sivuilla. Kouluasteiden sivuilta EDU.fistä löydät verkko-oppimateriaaleja ja linkkejä eri oppiaineisiin.

Tieto- ja viestintätekniikka sekä sosiaalinen media on luonteva osa jokaista arkipäivää

Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Katso lisää videoita Opetuubista! Opetuubin opastusvideoiden avulla voi ottaa helposti haltuun videon- ja äänenkäsittelyyn liittyviä ohjelmia ja palveluita.

Sinä päätät

Sinä päätät –verkkoaineisto käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä. Opettajan osio sisältää myös linkkilistan.

Aineisto on suunnattu 9-17-vuotiaille:

  • 9-13 -vuotiaat:
    Onko netissä sääntöjä, ja kuka päättää netissä? Oletteko puhuneet nettikiusaamisesta luokassa? Voiko netti olla luotettava lähde?

  • 13-17 -vuotiaat:
    Onko oikein lähettää eteenpäin video, jossa joku esiintyy huonossa valossa? Onko hyvä juttu, että yritykset tietävät sinusta kaiken? Mitkä ovat Journalistin ohjeet?

Aineisto pohjautuu norjalaiseen Du bestemmer –aineistoon, ja on tarkoitettu keskustelun ja pohdinnan herättäjäksi.

Sinä päätät

Sinä päätät –verkkoaineisto käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.