Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Kirjavälityksen asiakaspalvelunumerosta 010 345 100. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

DOM 1 ja Cadeau 1 -oppilaan verkkotehtävät ovat ilmestyneet, www-osoitteet muuttuneet 8.1.2018

DOM on uusi alakoulun pitkän venäjän oppimateriaalisarja. Se lähestyy opittavaa kieltä käytännön näkökulmasta. Sarjan ensimmäiseen osaan kuuluu tekstikirja, harjoituskirja ja kaunokirjoitusvihko sekä verkossa julkaistu opettajan opas ja oppilaan verkkotehtävät. Oppilaan vuorovaikutteiset verkkotehtävät on jaoteltu kirjan teemojen mukaisesti, joten niiden käyttö on helppoa kirjan ja harjoituskirjan ohella.

DOM 1 -oppilaan verkkotehtävät

Cadeau on uusi A1-ranskan oppimateriaalisarja alakouluun. Cadeau 1 on toteutettu yhdistelmäkirjana, joka sisältää sekä tekstit että harjoitukset. Cadeau-sarjaa voi soveltaen käyttää myös A2-ranskan opetuksessa.
Cadeau 1 -oppilaan verkkotehtävät sisältävät oppilasta motivoivia harjoituksia, joissa sanaston harjoittaminen, kuuntelu ja toistaminen ovat keskeisessä roolissa. Verkkotehtäviä voi tehdä yksin tai yhdessä, koulussa tai kotona.
Sarjan toinen osa Cadeau 2 valmistuu oheismateriaaleineen elokuuksi 2018, ja Cadeau 3 -tekstikirja ja -harjoituskirja elokuuksi 2019. Cadeau 3 sisältää vuosiluokkien 5–6 sisällöt.

Cadeau 1 -oppilaan verkkotehtävät

HUOM! Oppilaan verkkotehtävien www-osoitteet ovat muuttuneet 8.1.2018. Jos olette tallentaneet verkkotehtävät suosikkeihin tai kirjanmerkkeihin, päivitättehän osoitteen.