Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Kirjavälityksen asiakaspalvelunumerosta 010 345 100. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

Pelillinen

Opetushallitus on julkaissut oppaan opetuksen pelillistämisestä. Opas on maksuton ja se on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen opettajille, mutta esimerkit ja ideat soveltuvat hyvin laajempaankin käyttöön ja soveltuvin osin myös oppilaille. Pelillinen-opas on saanyt alkunsa Opetushallituksen rahoittamassa ja Helsingin kaupungin toteuttamassa PEPE -oppimisympäristöjen kehittämishankkeessa. Hankekauden jälkeen tekijät ovat kehittäneet ja jalostaneet pelillisyyttä omassa opetuksessaan ja jakavat nyt kokemuksensa oppaan kautta.

Tekijät:
Tomi Tolonen, luokanopettaja, Helsinki
Teppo Manninen, luokanopettaja ja kuvataiteen opettaja, Helsinki
Pekka Hummelin, luokanopettaja, Helsinki
Jyrki Karjalainen, opinto-ohjaaja ja luokanopettaja, Helsinki

Opas löytyy osoitteesta pelillinen.edu.fi

Opas on toteutettu pilottihankkeena tanskalaisen Systime Solutionsin alustalle ja sen formaatti on HTML-pohjainen "internet-kirja". Opas on maksuton, mutta sen käyttäminen vaatii rekisteröitymisen Systimen järjestelmään ja lisenssiavaimen aktivoimisen.
Palvelun käyttöliittymän kielet ovat toistaiseksi tanska tai englanti.
Tunnus ja lisenssiavain ovat henkilökohtaiset eikä Opetushallitus kerää tietoja käyttäjistä eikä heidän toimistaan internet-kirjan sivuilla.

Ohjeet lisenssiavaimen hankintaan.