Verkko-oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa oppimateriaaleja, joiden levikki on niin pieni, ettei toiminta ole kannattavaa kaupallisille kustantamoille. Mukana on erityisopetuksen, maahanmuuttajakoulutuksen, pienten ammatillisten alojen sekä ruotsin- ja romanikielisiä kirjoja. Vähälevikkisinä tuotetaan myös elämänkatsomustiedon sekä islamin, ortodoksisen, katolisen ja juutalaisen uskonnon oppikirjoja. Lisäksi valikoimissa on useita vähän luettujen kielten ja pitkien kielten sarjoja.

Opetushallitus tuottaa oppimateriaalia eri muodoissa. Tieto oppikirjoista ja muusta myytävästä oppimateriaalista löytyy Verkkokaupasta. Niitä ja maksullisia julkaisuja voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta ja puhelimitse Kirjavälityksen asiakaspalvelunumerosta 010 345 100. Tuotteita voi tilata myös useista kirjakaupoista.

Maksuttomat julkaisut löytyvät OPH.fin verkkosivuilta.

Kuin kala verkossa

Kuin kala verkossa -materiaali on suunnattu maahanmuuttajataustaisten oppilaiden ympäristöopin opetukseen. Se tukee samalla suomen kielen oppimista. Materiaalia voi hyödyntää valmistavassa opetuksessa sekä 3-6. luokkalaisten opetuksessa.

Materiaalissa käsitellään monipuolisesti kalan rakennetta, kalojen elinympäristöjä sekä lisääntymistä. Sisältöasioita ovat kalan rakenne, hengittäminen, lisääntyminen sekä kalalahkot. Lisäksi oppilas tutustuu aineiston avulla ravintoketjuihin vedessä sekä kalan käsittelyyn. Materiaalissa esitellään kaksitoista tyypillistä suomalaista kalalajia, viisi kalastusmuotoa ja kuusi edellämainittua sisältöasiaa. Oppisisällöissä hyödynnetään digitaalista oppimisympäristöä mahdollisimman monipuolisesti.

Aineistoa voi hyödyntää esimerkiksi oppitunnin aloituksessa, kolmen oppitunnin kokonaisuutena tai oppilaan itsenäisenä oppimistuokiona.

Kuin kala verkossa