Oppilaanohjaus

Teknologiateollisuus – arkipäivä ympärillämme !

Teknologiateollisuuden tuotteet ja palvelut ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Olisiko ilman teknologian antamia mahdollisuuksia tiedettä ja koulutusta, puhdasta vettä ja ruokaa, terveydenhoitoa, tietoliikennettä ja matkustamista, asumismukavuutta, tietoa maailmasta, monia harrastuksia ja viihdettä?

Teknologiateollisuus ei ole vain koneita ja laitteita, piirilevyjä, hitsausta ja liukuhihnoja, se on tulevaisuuden haasteiden ratkaisemista teknologian keinoin. Teknologiateollisuus on arkipäivän elämää ympärillämme. Se on maailma, jossa kansainvälisyys on läsnä jo kotiovella.

Teknologiateollisuus on Suomen suurin teollisuuden ala, sen kolme päätoimialaa ovat: elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus.

  • Tulevaisuus turvataan jatkuvalla kehittämisellä, yli 80% maamme koko teollisuuden tutkimus- ja kehitysinvestoinneista tehdään teknologiateollisuuden yrityksissä.
  • Mielenkiintoinen ympäristö monenlaisille osaajille, melkein puolet koko teollisuuden työpaikoista on teknologiateollisuuden yrityksissä.
  • Teknologiateollisuus on Suomen suurin vientiala. Se vastaa lähes 60% koko teollisuuden viennistä. Reilusti yli 70% teknologiateollisuuden yritysten tuotteista viedään globaaleille markkinoille ympäri maailmaa.
  • Teknologiateollisuuden liikevaihto on suurempi kuin yhdenkään muun teollisuudenalan maassamme.

Lisää tietoa teknologiateollisuuden yrityksistä ja niiden tuotteista sekä monipuolisista työpaikoista ja ammateista:

Teknologiateollisuuden osaajat